Elcykel runt i Hälsingland

Visste du att Hälsingland har massor av naturupplevelser att erbjuda, utöver skidbackarna? Under sommaren finns till exempel Hälsingeleden som du kan följa både till fots och med cykel. Vill du göra färden extra bekväm och mindre ansträngande kan du skaffa en elcykel för långa turer. Du får samma härliga naturupplevelse som med en vanlig cykel, men utan risk för att bli så trött i benen att slutet av turen blir en plåga.

Är du sugen på lite rejäla och mer ansträngande turer finns det gott om cykelbackar i landskapet. I samma backar som du kan åka skidor i under vintern, i Järvsö, kan du under sommaren cykla utför. På plats kan du hyra all utrustning du behöver för en säker färd och få hjälp av duktiga instruktörer.

Precis som vid skidåkning finns backar i olika svårighetsgrader vilket gör utförscykling till en perfekt aktivitet för hela familjen. Det krävs lite mod för att komma igång, men tar du det bara lugnt är detta något som de flesta tycker är spännande och en riktig adrenalinkick. Vill någon familjemedlem stå över går det utmärkt att istället njuta av en härlig kopp kaffe i slutet av backen, i väntan på resten av familjen.