Årets bästa

Längdåkning i Bruksvallarna

Längdåkning i Bruksvallarna

Bruksvallarna är dalgång i Ramundberget, som är en del av Funäsfjället. Här är det fullt fokus på längdskidåkning och du hittar 11 mil preparerade längdspår i dalgången. Ytterligare spår prepareras dessutom på fjället efter v 7. Bruksvallarna har öppet mellan mitten på oktober och slutet av april, så det är en lång säsong som erbjuds här.

För att få åka i spåren är ett spårkort obligatoriskt. Spårkortet ger dig dessutom fri åkning med skidbussen som går dagligen mellan de olika orterna i Funäsfjället. Skidbussen är ett bra sätt att få se så mycket som möjligt av området under din semester, och dessutom kan du ju åka och leta efter solen, om det skulle behövas.

Boende

I Bruksvallarna eller Ramundberget erbjuds alla typer av boende – stuga, fjällhotell, lägenhet och camping. Målgruppen är familjer, och stämningen är avslappnad, familjär och trevlig.

Väljer du att bo på Bruksvallarnas fjällhotell så erbjuds du utsikt över fjället och ett vackert läge vid Ljusnan samtidigt som det ligger centralt i byn. Här bor du med halvpension där maten serveras som buffé, och med skidspåren precis utanför dörren. Självklart finns alla bekvämligheter som bastu, jacuzzi utomhus, restaurang, bar och vallabod.

Vill du istället bo i stuga står de lyxiga stugorna i Fjällbruket till tjänst. Här är sängarna bäddade och veden staplad när du anländer. På entréplan finns en öppen spis, och i suterrängplanet finns en spa-avdelning med bastu och kamin. Tillgång till tvättstuga finns också, och på tomten står ett spa-bad där du kan njuta av ett varmt bad under den kalla stjärnhimlen. Städning vid avresan ingår, så du slipper ha det hängande över dig under veckan.

Utrustning och skidskola

Om du behöver uppdatera din utrustning, eller kanske rent av köpa ditt första par skidor så finns det en längdbutik precis bredvid skidstadion. Här kan du även hyra och testa årets nyheter, och självklart står de till tjänst med vallatips!

Tekniken är det som avgör om längdåkning är härligt eller besvärligt. Mikaelas skidskola hjälper dig att få en så fantastisk skidupplevelse som möjligt, oavsett din nivå vid semesterns början. Här erbjuds dessutom ett skid & yogaläger som är en aktivitet som deltagarna kommer tillbaka till år efter år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *