Åre

Ett kort stopp på vägen till Åre

Ett kort stopp på vägen till Åre

Vi är vana att ta flyg, buss eller bil till skidåkningen, men bästa sättet att ta sig till Åre är faktiskt med nattåget från Stockholm. Du stiger på tåget på Stockholms Central på kvällen och vaknar utvilad mitt i Åre, efter en natt i bekväm sovkupé.

Men missa inte tillfället att njuta av allt vad huvudstaden har att erbjuda, när du ändå passerar. Det gäller förstås särskilt dig som bor söderut och som behöver passera. I Stockholm finns flera av Sveriges bästa restauranger och alldeles i närheten av Stockholms Central hittar du bästa hotellet i Stockholm, som ligger bara ett stenkast bort och blir din perfekta bas för ett par dagar extra semester i anslutning till resan.

Middag, kvällsunderhållning och sedan iväg

Slösa inte bort kvällen innan resan. Du hinner en med en helkväll i Stockholm och hinner ändå vakna i Åre morgonen efter. Nattåget mot Jämtland står bäddat och färdigt på Stockholms Centralstation från 22:00 men avgår inte förrän 23:45. Gott om tid till både middag, underhållning och några drinkar. Nattsuddet får du dock hoppa över. De timmarna behöver du för att vila inför skidåkningen dagen efter.

Förbered dig med iskall before ski

Vintern kanske inte riktigt har kommit till Stockholm, men du kan ändå förbereda dig inför din vistelse i fjällvärlden genom ett besök på Stockholm Icebar, ständigt med en temperatur på minus 7 grader. Garanterat Stockholms coolaste bar och den perfekta uppvärmningen inför ditt iskalla äventyr.

Frukost med Jämtlands vildmark som fond

Halv sex på morgonen stannar tåget i Östersund för att ta ombord de första morgonpendlarna. Därefter rullar tåget vidare ut i den jämtländska naturen. En halvtimme senare öppnar restaurangen för frukost. Här kan du passa på att njuta och äta en riktigt rejäl skidåkarfrukost medan vildmarken rullar börbi utanför.

Efter nästan två timmar rullar tåget äntligen in i Åre. Med din helkväll i Stockholm färskt minne väntar nu ett rejält miljöombyte från citypuls till jämtlandslugn och härliga åk i Sveriges bästa skidområde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *