Åre

Middag i Åre

Middag i Åre

Åre har ett brett utbud av restauranger med olika inriktningar, typer av mat och priser. Runt Åre torg hittar du flera olika alternativ på kort avstånd från varann, så det är egentligen bara ditt sug som avgör vad du väljer. Och förresten, varför bara välja en restaurang? De flesta restaurangerna har en bar, och de serverar gärna bara dryck, om du skulle vilja byta stället efter middagen.

Vinbaren

I Hotell Åregården hittar du Vinbaren, där du, som namnet antyder, erbjuds ett brett sortiment av utvalda viner. Det går också bra att boka deras Chambre Separée som rymmer upp till 20 personer. Vinbaren tar emot bokningar för sällskap på över tio personer, och eftersom sittningstiden för alla gäster är begränsad till två timmar så finns det stora möjligheter till drop-in platser. Menyn uppdateras ofta, och är uppbyggd av mindre rätter, för att du ska ha möjlighet att prova flera olika smaker.

Fjällpuben

Fjällpuben ligger centralt i Åre och erbjuder smaker med tydliga influenser från närområdet. Atmosfären är avslappnad och bjuder på skönt häng med bra service. Miljön är rustik med prägel från förr, allt för att bidra till den härliga stämningen. Menyn har en klassisk svensk touch, och du finner  både älg, lamm och röding här. Skulle du föredra en burgare, det är ju trots allt en pub, så finns det självklart en sådan också!

Supper

Supper Åre ligger precis nedanför Åre Torg, och renoverades 2014. På Supper ligger baren mitt i lokalen, och här kan du både äta och dricka gott. Maten på Supper har influerats av Spanien, och här kan du välja om du vill äta en vanlig huvudrätt, eller om du vill äta tapas style och välja fler lite mindre rätter. I baren finns ett stort utbud av cocktails, och vinlistan är lång och varierad. De flesta vinerna serveras på glas, om du vill prova flera olika sorter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *