Järvsö

Den närliggande skidorten Järvsö

Den närliggande skidorten Järvsö

I denna skidort kan man finna 15 olika backar och sex liftar. Detta är ett lite mindre utbud än på många andra skidorter men å andra sidan är backarna väl utformade och underhållna. Här finns en högsta fallhöjd på 200 meter, och man kan med lift nå en höjd på 370 meter över havet. Järvsös längsta pist är två kilometer lång och passar både nybörjare och erfarna åkare. Även barn kan följa med på denna sträcka.

Om man inte är intresserad av att åka utför finns det också spår för längdskidåkning. Dessa är 25 kilometer långa. Dessa är tyvärr inte belysta och kan därför inte användas under nattetid.

Man kan inte komma ifrån att denna skidort är lite av det mindre slaget, men den lämpar sig mycket bra för nybörjare och barnfamiljer. Man kan i sin egen takt lära sig att åka och man behöver inte känna att man är i vägen.

Här finns också goda möjligheter att hyra boende. Det finns både små och stora stugor och det är dessutom inte speciellt långt till ett hotell så att man slipper oroa sig för mat, disk med mera. Om man vill ha en lugn och vilsam semester passar den skidort mycket bra.

Också för företag som vill ordna konferens är denna skidort lämplig. Här finns mindre konferenssalar och möjlighet att bo och äta gott. Eftersom att skidorten inte ligger långt borta från flygplatsen är också transporten dit enkel, även om medarbetarna kommer från flera olika håll av landet eller världen. Om syftet med resan är arbete och att stärka gruppen kommer man inte att bli besviken på denna skidort. Här finns allt man kan tänka sig och det är inte speciellt svårt att hitta på något att göra även för de deltagare som inte är förtjusta i skidåkning. Här finns till exempel fina vandringsslingor, spa och mycket annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *