Årets bästa

Branäs – Skidåkning för hela familjen

Branäs – Skidåkning för hela familjen

Branäs vann utmärkelsen årets barnsemester 2019, och med den äran! Här finns allt som behövs för att din skidsemester med barnen ska bli rolig för hela familjen.

Branäs ligger i Värmland, precis bredvid Klarälven. Skidområdet består av 30 pister med allt från nybörjarbackar till de brantaste svarta. Pisterna når du med någon av de 22 liftarna som finns på området. Självklart finns det små skogsstigar, en Mario-bana och en funpark också. Längst ner i systemet vid snötorget finns det också ett hopp med en luftkudde att landa på.

Man har satsat hårt på att barnen ska trivas och erbjuder en mängd roliga aktiviteter. Dessutom finns det barnpassning varje dag, där barnen kan leka medan föräldrarna kanske äter en vuxenmiddag eller tar en after-ski utan barnsällskap.

Boende

Branäs erbjuder flera olika former av boende. Föredrar du boende med frukost så finns det lägenheter i Ski Lodge, precis vid snötorget, där du kan boka till frukost.

Om du är mer intresserad av en stuga finns det boende både nedanför backarna och uppe på berget med flera olika alternativ att välja på. Det finns barnområde både uppe på berget och längst ner, så du kan bo nära barnvänlig åkning oavsett vilket alternativ du väljer.

Längst ner i systemet finns det flera områden som erbjuder boende, både i stugor och i lägenhet. Även om ni är flera familjer som reser tillsammans kan ni bo ihop eftersom vissa av lägenheterna rymmer upp till 16 personer.

Skidskola

I Branäs finns det skidskola för både barn och vuxna, oavsett nivå. Här kommer barnen få lära sig både att åka skidor och oförglömliga ramsor som “Tack och adjö, massor med snö!”. Efter skiddagens slut kommer Björnbusen och Björnbusan fram och leker med alla barn och leder After Skin för de minsta.

Restauranger

Det finns flera restauranger att välja på, både uppe på berget och nere vid snötorget. Alla är barnvänliga och har barnmeny för de minsta. Maten är bra, och menyn är utformad för att passa hungriga skidåkare i alla åldrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *