Idre

Idre, en längdskidåkares dröm

Idre, en längdskidåkares dröm

Om man är längdskidåkare kommer man definitivt att trivas på Idre Fjäll. Här åker man genom ett vackert landskap för att njuta, eller så kan man ta ett tufft pass i något av de utmanande motionsspåren. Spåren här är så pass bra att till och med svenska längdlandslaget tränar här.

Om man vill uppleva den vackra fjällvärlden på nära håll är det allra bäst att göra det just på längdskidor. Det finns flera leder och spår där åkaren lätt kan välja en svårighetsgrad och längd, för att sedan ge sig iväg på utflykt. Det finns både sloggbodar och våffelstugor längs lederna och där kan god lunch avnjutas.

Hela 82 kilometer längdspår finns här, och de prepareras varje natt. Hela 30 kilometer är elbelyst slinga vilket gör det möjligt att träna när som helst under dygnet. Det kan inte bli enklare och roligare att variera sin skidåkning. I dessa spår kan man också åka med dragpulka och hund vilket ofta är mycket uppskattat.

För skidfantasten är denna anläggning perfekt, men fungerar den för konferens och familjer? Ja! Här finns till och med en skidskola där både barn och vuxna kan vara med och lära sig tekniken i längskidåkning.

För den som vill åka utför finns också möjlighet till det. Här finns flera nedfarter i olika svårighetsgrader och det finns dessutom barnbackar som också får användas av vuxna skidåkare. Även för konferensgäster finns det möjlighet att njuta i backarna även efter en sen konferens tack vare att många av dem är belysta. Flera av liftarna går fram till sent på natten och många av dem har också fått belysning för att man säkert och tryggt ska kunna röra sig i backarna även efter att mörkret anlänt.

Här finns med andra ord något för de allra flesta, oavsett ålder eller syfte med resan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *