Sälen

Skidåkning i Kläppen

Skidåkning i Kläppen

Kläppen är en del av Sälenfjällen, som är ett enormt skidområde, med flera resorter; Kläppen, Sälen-Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten. Resorterna har lite olika profiler i sitt utbud av pister, men gemensamt för dem alla är att servicedelen av resorterna är barnvänliga och gjorda med familjen i åtanke. Här finns något för alla!

Utförsåkning

I Kläppen finns det 37 pister som du når med någon av de 21 liftarna. Pisternas svårighet stpänner över hela spektrumet från grönt till svart och du kan till och med hitta ett par offpist-sträckningar i den övre delen av systemet. Eftersom utbudet av pister är så varierat passar Kläppen de allra flesta åkare, allt från nybörjare till mer avancerade. Behöver du skidskola för att komma igång eller förbättra tekniken så finns det att tillgå.

Längdåkning

Kläppen stoltserar även med flera olika längdspår, med sträckningar från fem till 13 kilometer. De olika spåren är preparerade för olika stilar, så ta reda på vad som gäller för det spår du har tänkt välja. Anläggningen lägger ner stort arbete med att snösäkra och hålla spåren i bra skick, allt för att du ska kunna njuta av fina, nylagda spår varje dag. Motsvarigheten till liftkort heter i Kläppen Längdknapp, och det är en knapp du fäster på din jacka, för att visa att du har betalt för tillgång till längdspåren. Om du är nybörjare och vill lära dig åka längd, eller om du är en erfaren åkare som vill finslipa tekniken så finns det längdåkningsskidskola i Kläppen, där både grupp- och privatlektioner erbjuds.

Snowpark

Om du gillar att åka på hopp, i bana eller trixa på andra sätt är Kläppen helt rätt ställe för dig! Området har tre parker med olika svårighetsgrad, så det finns verkligen något för alla nivåer av åkare. Till och med landslagen i freestyle och snowboard väljer ibland Kläppen för sina träningsläger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *