Årets bästa

Sockerfria chokladkex till matsäcken

Sockerfria chokladkex till matsäcken

Hälsotrenderna blir allt viktigare för oss svenskar och det är många som vill undvika socker. Men det kan vara svårt! Socker används så mycket av en väldigt god anledning – det är så gott! Och vi är vana vid den där kicken vi får när vi äter något sött, även om vi vet att kicken uppåt följs av ett motsvarande fall. För att komma ifrån detta jojo-beteende i energinivå och humör kan man stegvis vänja sig vid ett av de allra bästa sockeralternativen som finns på marknaden just nu: stevia. Det som är så bra med stevia är att det inte stör kroppens eller hjärnans funktioner över huvud taget, vilket många andra sötningsmedel tyvärr gör.

Stevia är väldigt, väldigt sött, så man behöver inte använda mycket alls när man bakar sockerfria kakor med stevia till matsäcken. Då ersätter man helt enkelt socker med stevia i receptet. Vad sägs om sockerfria chokladkex? Det kan man laga hemma med sockerfri mörk choklad, jordnötssmör (100% jordnötter), stevia, vaniljdroppar eller vaniljpulver och smörgåsrån.

Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner resten av ingredienserna (förutom rånen). Stryk sedan chokladmixen på ett smörgåsrån i taget och bygg upp kexet steg för steg genom att varva röran med smörgåsrån. Sedan kan man doppa kexet i smält choklad. Sedan är det bara att packa ner dem i matsäcken med en termos med rykande varmt kaffe, hoppa på cykeln, ta på sig sin Hövding hjälm och trampa iväg mot dagens utflyktsmål. Det låter som en riktigt härlig söndag tycker vi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *