Årets bästa

Vad ska man tänka på som nybörjare?

Vad ska man tänka på som nybörjare?

Är du sugen att testa på skidor under nästa säsong och är lite fundersam på vad du behöver investera i och vad du ska tänka på som nybörjare? Allt detta kommer vi här lista i denna artikel. Vi hjälper dig att förbereda dig inför den första turen!

Vilken typ av skidåkning?

Det första du behöver fundera på är vilken typ av skidåkning som du vill testa på. Utför kräver att du har skidbackar i närheten som du kan testa, medans längdskidåkning är enklare att anpassa efter din erfarenhet. Olika typer av skidåkning kräver också olika typer av teknik, vilket är värt att tänka på för att kunna göra ett bra val.

Dessutom bör du också basera valet på vart du är bosatt. I södra Sverige kommer det inte finnas snö under många veckor på året och därmed kanske utför är bättre. I norra Sverige kommer det dock mer snö och längdskidor är därmed ett bättre val.

Börja med lätta backar och spår

Att ge sig ut och åka en mil i skogen eller börja med riktigt branta backar kommer inte motivera dig till att fortsätta. Snarare tvärtom. Så leta istället upp en mindre sträcka som inte har särskilt mycket backar, så att du kan börja träna på teknik och styrka.

När du känner dig mer självsäker och bekväm, kan du börja addera kilometer och testa lite svårare backar där du åker. Att boka en skidresa till Sälen eller Åre, kan vara ett bra knep, då de erbjuder lite olika typer av svårighetsgrader så att du kan öva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *