Vemdalen

Vemdalen som vinterresmål

Vemdalen som vinterresmål

Om man inte vill åka så långt för att nå sin vinterdestination är Vemdalen ett mycket klokt val. Denna skidort ligger bara 50 mil ifrån Stockholm och den består av hela tre olika skidområden. Dessa är Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjo/Storhogna. Dessa tre områden tillsammans erbjuder hela 30 liftar, 51 nedfarter och fallhöjden är upp till hela 440 meter. De tre olika orterna har alla var sin egen så kallad funpark där skidåkningen sker helt på skoj, och där finns också de barnanpassade backarna. I övrigt bjuder skidorterna på mycket varierad åkning, och oavsett om man gillar att åka längd, utför, i gupp, eller om man rent av vill testa snowboard finns det en backe som passar.

Om man gillar längdåkning framför alla andra typer av skidåkning finns bra spår med över 70 kilometer bra preparerade vägar. Dessa binder samma de tre olika skidanläggningarna och det är alltså relativt lätt att ta sig mellan de olika ställena. Utöver detta finns också hela 180 kilometer markerade leder som längdskidåkaren kan utforska i grupp, i skidskola eller helt på egen hand.

Om man åker till en vinterdestination eller skidort med familjen eller på en konferensresa är det långt ifrån alltid som alla deltagare är intresserade av att just åka skidor. I Vemdalen finns dock flera andra saker som de icke-skidintresserade kan göra. Här kan man till exempel delta i både bowling, slädturer med hund eller häst, spa-upplevelser, ridning, guidade fjällturer, hundspann, is-klättring och mycket annat. Det finns också flera möjligheter att kunna njuta av fjällnaturen i form av vandring, skoterturer, paddlingar, och viltsafari. Många passar också på att njuta av det unika fisket som finns i fjällen istället för att bara åka skidor. Här finns alltså helhetsupplevelser för alla, oavsett hur gammal man är eller vilka intressen man har. Dessutom finns det chans för rullstolsburna att kunna vara med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *