Åre

Sommarbesök i Åre

Sommarbesök i Åre

Alla skidåkares favoritställe Åre, kan man åka dit även på sommaren? Såklart man kan. Det finns mängder med roliga aktiviteter även under sommarmånaderna. Den som vill ha en aktiv semester kommer med all säkerhet hitta äventyr i överflöd i sommar-Åre.

Precis som på skidsemestern så är det viktigt med rätt klädsel. Lager på lager funkar även på sommaren, och det är förstås lika viktigt med solskydd. På sommaren behöver du också skydda dig mot mygg.

Cykla downhill

Den stora aktiviteten i Åre under sommaren är downhill. Enkelt uttryckt är det att du cyklar nedför berget på en terrängcykel, så snabbt som möjligt.

I Åre finns det en downhillbana som är världskänd, och det körs både tävlingar och träningsläger här. Eftersom du kan reglera din fart själv kan du dock köra banan även om du är ovan.

Du hyr all utrustning, inklusive skydd, i Åre. Sen är det bara att susa ned för berget och väja för alla hinder naturen bjuder. Behöver du instruktioner finns det möjlighet till det också.

Prova på SUP

SUP, eller Stand Up Paddle som det heter egentligen är precis vad det låter som. Du står upp på en surfbräda modell större, och har en paddel med långt skaft i handen. Med den paddlar du dig framåt.

SUP är ett ljuvligt sätt att få uppleva naturen och tystnaden. Det är meditativt och avslappnande när du väl har fått till tekniken.

I Åre kan du testa SUP i Åresjön. Här finns all utrustning att hyra, givetvis med all skyddsutrustning du behöver. Om du är nybörjare finns det instruktörer och kurser.

Vandra i fjällen

Åre är en perfekt startpunkt för flera fjällturer. Det finns mängder av leder att välja mellan om du utgår från Åre, allt från kortare dagsturer till längre sträckor med flera övernattningar.

Om du ska ge dig ut på fjället för att vandra måste du se till att ha med dig karta och kompass, och självklart vatten. Tag gärna med extra kläder, för även under sommaren är vädret i fjällen ombytligt och det kan växla snabbt.

Packa även ned skavsårsplåster och extra strumpor. Och glöm för all del inte solskyddet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *