Årets bästa

Längdskidåkning i Torsby

Längdskidåkning i Torsby

Säg längdåkning i Torsby, och de allra flesta tänker på skidtunneln. Men det finns också naturspår i Torsby, vintertid hittar du över 50 km preparerade längdåkningsspår här. 4,5 km av dessa är preparerade och har konstsnö och elbelysning, så de korta dagarna är inte ett hinder för att ta sig ut i spåren.

Det finns flera spår med varierande längd och svårighetsgrad, så oavsett om du är nybörjare eller en van längdåkare så finns det något som passar dig. Till exempel kan nämnas att Sveriges landslag i längdåkning regelbundet tränar i Torsby.

Skidtunnel

Så, skidtunneln, då… I Torsby har man byggt en tunnel med konstant klimat. Temperaturen i tunneln är alltid behagliga minus 3 grader, och det gör att man kan ha snö i tunneln året runt.

I tunneln finns det tre spår, ett klassiskt i vardera riktningen, och en fristilsbana mellan dem. Slingan har en stigning på 25 meter, och erbjuder varierad åkning. Alla, oavsett skidvana och nivå på åkningen är välkomna, och det finns gott om plats.

Testa längdåkning mitt i sommaren för en ovanlig upplevelse. Kontrasten mellan sommar och vinter blir något utöver det vanliga, och det är känns lite extra roligt att åka längd mitt i sommaren. För den riktigt hängivne längdåkaren kan det också vara ett sätt att dra igång snöträningen riktigt tidigt på säsongen.

Boende

Om du vill stanna lite längre än bara över dagen så finns det en mängd olika boenden att välja mellan. Allt från tält på camping till stugor, hela hus till herrgårdar och spa-hotell finns inom 30 minuters bilfärd från Torsby.

Vill du bo i direkt anslutning till skidtunneln är Torsby Skidtunnel & Sportcenter alternativet för dig. Här är det lite enklare standard på boendet som gäller, där du tar med egna lakan och står för städningen själv.

Om du istället är ute efter det motsatta är Selma Spa ett alternativ för dig. Här kan du kombinera lyxiga behandlingar med längdåkning. På Selma Spa finns också en restaurang som erbjuder riktigt bra mat.

Även Sahlströmsgården som ligger ungefär 4 km från Skidcentret erbjuder ett lyxigare boende. På gården finns restaurang, hantverksbodar och konstutställningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *