Åre

Sommarvandra i fjällen med Åre som utgångspunkt

Sommarvandra i fjällen med Åre som utgångspunkt

Att vandra i fjällen på sommaren är en naturupplevelse som går utanpå det mesta. Om du väljer Åre som din bas är det lätt att hitta dagsturer som passar både barnfamiljer och den som vill gå lite längre.

Till Åre tar du dig lätt med tåg från nästan hela Sverige. Att ha en bas du gör utflykter från är ett smart sätt att slippa bära runt på hela din packning. Du har också möjlighet att välja ett hotell och få lite extra lyx genom att sova i nybäddade sängar varje natt. Middagen kan du äta på en utmärkt restaurang i Åre.

Turer för barn

Om du är på semester med barn så finns det flera leder som är anpassade för er. Att ta en kortare tur är ett bra sätt att introducera barnen för fjällvandring på ett enkelt och roligt sätt. Bland barnturerna finns:

  • Nalleklippan – Det här är en tur på 1,2 km, och med en stigning på 85 m. På själva nalleklippan går det bra att grilla, eller så njuter du av din matsäck och den fantastiska utsikten.
  • Åreskutans topp – Här är det klättring som gäller. Upp till toppen är det 2 km, med en stigning på 146 m. Väl uppe väntar belöningen i form av våfflor på våffelstugan.
  • Björnlandet – Träffa alla figurerna i Björnlandet på den 1,4 km långa turen upp. Stigningen är 170 m, men du kan stanna och grilla efter ungefär en km.

Halvdagsturer

Är du lite mer erfaren vandrare, eller har lite äldre barn finns det massor med halvdagsturer att välja mellan. Halvdagsturerna går du på mellan 2 och 5 timmar. Några av dem är:

  • Vandra mellan Fröå gruva och Bjälke gruva. I Fröå gruva kan du också få en guidad visning. Sträckan är ungefär 14 km.
  • Blanktjärnsrundan leder dig genom fantastisk fjällterräng, myrar, björkskog och blå sjöar. runt Blanktjärnen måste du hålla dig på de markerade leden för att skydda naturen. Rundan är på 12,3 km och erbjuder 187 m stigning.
  • Lillådammen är en runda som utgår från Fröå gruva. Här får du storslagen natur med Åreskutan som bakgrund. rundan är ungefär 7 km, och den har en stigning på 290 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *