Idre

Tidig säsongsstart på Idre fjäll

Tidig säsongsstart på Idre fjäll

Idre fjäll är en av nordens största skidanläggningar, som dessutom har fördelen av att kunna öppna tidigt. Den tidiga öppningen hjälps upp av tekniken för att spara snö som har utvecklats i Idre under flera år. Idre fjäll har under lång tid varit en favorit hos barnfamiljerna, men också skidklubbar och landslagsåkare lockas av den tidiga säsongspremiären. I Idre fjäll kan hela familjen trivas och utveckla sin skidåkning, både utför och på längden. En skidskola, indelad i fyra nivåer med engagerade och kompetenta skidlärare finns också för att ytterligare hjälpa dig att finslipa tekniken. Behöver du hyra utrustning finns det givetvis en ski-shop med kunnig och hjälpsam personal på plats. Skidområdet har ett stort utbud av restauranger i olika prisklasser och med olika inriktning på menyerna. Självklart finns det flera after-ski-alternativ både i byn och i backen! Föredrar du att istället laga din egen mat så finns det även en affär på området.

Boende

I Idre fjäll kan du välja mellan att bo på hotell, i lägenhet eller stuga, eller på campingen. De flesta alternativen ligger på ski in/ski out-avstånd från pisterna, och avståndet är inte större än 250 meter får något av alternativen. Lägenheterna och stugorna har kök och matlagningsmöjligheter, teve, dusch och wc. Vill du hellre ha lyxkant på skidresan och bo på hotell så finns Pernilla Wiberg Hotell, som har en relaxavdelning och en bra restaurang.

Pister

I Idre skidområde finns det 40 pister av varierande svårighetsgrad, allt från gröna barn- och nybörjarbackar till branta svarta pister för den modiga, vana skidåkaren. Backarna nås med hjälp av 26 liftar, utplacerade i området. Pisterna finns i alla fyra väderstreck, vilket gör att det alltid går att leta upp den snö och åkning som som passar dig och väderleken bäst.

Längdskidåkning

Längdskidåkning är en av Idre fjälls paradgrenar! Här får du tillgång till 82 kilometer preparerade längdskidspår, och 30 av dem har eljusbelysning så du kan åka både tidiga morgnar och sena kvällar. Eljusspåren har både spår och rejäl bredd för skate, så att träna teknik har aldrig varit lättare. Om de preparerade spåren inte räcker för dig så finns det också direkt tillgång till krysslederna ute på fjället, med varierad svårighetsgrad men lika fantastiska fjällvyer.

Aktiviteter för barn

För barnen finns Askeland, en krokig skidbana med både broar och tunnlar, och Askeland, med utmanande och tekniktränande backar, anpassade för de minsta. Varje vecka anordnas dessutom Triumcupen, en skidtävling där alla får diplom och medalj! Skulle barnen tröttna på skidåkningen så finns det mängder med aktiviteter även utanför backen – ett vinterland med klätterborg och gungor, en klätterställning i form av en pistmaskin ett lekrum inne på Farfars hörna på Pernilla WIberg hotell, och Asketuren erbjuder en halvtimmes hästridning för den som vill variera sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *