Romme

Boende i Romme Alpin

Boende i Romme Alpin

Det bästa boendet i Romme är Romme Alpin Ski Lodge, hotellet precis bredvid backen. Här finns hotellrum i olika storlekar, för två till sex gäster. Sängarna är bäddade när du anländer, och självklart slipper du ta hand om avresestädningen själv. Varje dag dukas det upp en stor och generös frukostbuffé så du kan ladda ordentligt inför dagen i backen. För barnfamiljer finns det after-ski-aktiviteter som filmvisningar och lekrum med pussel och pyssel om det är så att det finns ytterligare energi att göra slut på efter dagens skidåkning. I Romme dal finns också en skridskorink, och skridskor finns att hyra i skiduthyrningen. För de vuxna finns det relax och spa, och ett gym med bastu, om du också har mer energi att göra av med efter avklarad skidåkning, eller helt enkelt vill avsluta skiddagen med en bastu. Väljer du att boka ett Rommepaket (i samband med rumsbokning, och senast två dagar innan ankomst) så ingår ditt skipass och buffémiddagar på kvällarna.

Vandrarhem i närheten av Romme Alpin

Vassbo vandrarhem ligger ett par mil från Romme Alpin, och erbjuder ett komfortabelt boende med dusch och toalett i de flesta rummen. Vassbo vandrarhem har rustats upp varsamt, och rummen är mysiga och ombonade, med detaljer som tavlor med fotografier över Vassbo och inramade dokument från 1900-talet som påminner om historiens vingslag. Rummen har mellan en och fem bäddar, alla med resårmadrasser. Frukost finns att beställa mot en tilläggsavgift. Vassbo har även en trerumslägenhet, med sex bäddar i tre rum, kök och badrum. Lägenheten hyrs ut dygnsvis, och är ett bra alternativ för familjen eller kompisgänget som vill rå sig själva under skidsemestern.

Camping i närheten av Romme Alpin

Nordic camping lugnet ligger ungefär tre och en halv mil från Romme Alpin, och erbjuder flera olika boenden, allt från tältplatser, husbilsplatser till olika slags stugor. För att verkligen maxa skidåkningskänslan kanske du väljer att bo i en av vallabodarna? Vill du ha en lite mer utrustad stuga finns det självhushållningsstugor som rymmer upp till sex personer. På campingområdet finns det tvättmaskin, torktumlare, duschar, skötrum, ugn och mikrovågsugn. Här finns också café, frukostservering och restaurang, om du inte vill laga alla måltider själv. Fyrbenta vänner är välkomna till Lugnets camping, som är mycket hundvänlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *