Årets bästa

Så håller du nere kostnaden för skidresan

Så håller du nere kostnaden för skidresan

En skidresa är en av de härligaste semestrarna man kan ta sig för med familjen, men den kan också dra iväg rejält i pris. Liftkort och skidhyra är utgifter som såklart är svåra att komma undan eller minska på, men många av de andra kostnaderna kan man minska genom att tänka i förväg. Planering är som vanligt a och o för att minska beloppet som behövs för att få en riktigt bra och rolig skidsemester. Handla matvaror i förväg och ta med, och om ni är flera familjer som reser tillsammans så kan ni turas om att stå för råvaror och matlagning. Och tar ni bilen till destinationen – tänk på att tanka där det är billigt. Nära skidorterna tenderar bensin att vara dyrt.

Transport

För att hitta den billigaste transporten behöver du jämföra priser för de olika alternativen. Oftast vinner dock egen bil på att det är flexibelt och smidigt för en barnfamilj, samt att om du har bil så kan du välja ett boende en bit ifrån backen. Om du tar tåg till närmaste stad brukar det finnas bussar som tar dig hela vägen till skidorten. En tågresa kan vara ett äventyr som är en del av semestern, och många barn tycker det är spännande att sova i sovkupé på tåget. Att flyga till skidsemestern är ofta det snabbaste sättet, men då behöver du se över din packning så att du håller dig inom bagagebegränsningarna.

Boende

Om du är ute i god tid, och dessutom kan tänka dig att bo en bit från skidsystemet så kan du komma riktigt billigt undan med boende. En lägenhet med självhushållning är oftast billigare än ett hotellrum, och ger dig större möjligheter att även hålla nere matkostnaderna för vistelsen. Om du har möjlighet att semestra under lågsäsong, och inte är låst av skolloven finns det också mycket pengar att spara på boendet.

Mat

Självhushållning i en stuga med eget kök är det absolut billigaste sättet att äta under en skidsemester. För att ytterligare minska på utgifterna är det ett bra tips att planera måltiderna innan ni åker, så ni kan handla billigt och ta med matvaror för lunch- och middagslagning. Tänk också på att ta med liftgodis, utrustning för att diska både för hand och i maskin, hushålls- och toalettpapper, samt kaffefilter. Att handla på skidorten brukar vara relativt dyrt, så försök begränsa de lokala inköpen så mycket som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *