Åre

Vad finns att göra i Åre?

Vad finns att göra i Åre?

Åre är en tätort i västra Jämtland. Just denna ort är den största i alpin- och fjällsammanhang i Sverige. Här finns flera alpina skidområden och dessutom ligger Sveriges alpina nationalarena här. Denna har arrangerat de två enda världsmästerskapen i Sverige hittills, och dessutom har närmare 100 världscuptävlingar anordnats här. Dessutom finns en mycket stor och välutvecklad turistnäring på orten.

Det alpina skidområdet på orten har hela 41 liftar och så mycket som 89 nedfarter. Här finner man också den högsta liftburna fallhöjden i Sverige, och även den högsta åkhöjden. Fallhöjden här är närmare 890 meter och åkhöjden hela 1 274 meter över havet.

Detta skidområde är dessutom ett av SLAO:s främsta och dessutom är det Sveriges äldsta. Varje år besöker närmare 350 000 besökare denna skidort, och bara det visar på hur pass mycket möjligheter det finns i just detta område. Här kan verkligen både barn, vuxna och konferensgäster trivas. Det finns gott om möjligheter att åka, oavsett hur erfaren man är. Dessutom finns det gott om restauranger, bostadsmöjligheter, konferenslokaler och after ski anläggningar.

Oavsett om man är ute efter en ren skidsemester där största delen av dagarna spenderas i backarna, och där boendet inte är lika viktigt, eller om man ska åka på en familjeresa där man vill kunna njuta av både boende, natur och skidor samt andra aktiviteter är Åre verkligen värt ett besök.

Om arbetet ska på en konferens kan Åre också vara ett alternativ. Här finns mycket att göra också för dem som inte är intresserade av att åka skidor. Här finns också snowboardbackar och mycket annat. Om man inte alls är intresserad av vintersport kan också en stund på spaet eller något gott att dricka eller äta på en after ski locka efter en lång arbetsdag. En konferens på en skidort kan verkligen förbättra arbetsklimat och sammanhållning på arbetsplatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *