Vemdalen

Vattenaktiviteter i Vemdalen under sommaren

Vattenaktiviteter i Vemdalen under sommaren

Vemdalen är inte bara skidåkning, utan också på sommaren finns det massor att göra här. Precis som under vinterhalvåret handlar det om utomhusaktiviteter, så även om du kommer hit på sommarhalvåret kan du räkna med att spendera dagarna ute i den friska luften, och bli sådär härligt trött som bara dagar fyllda med aktiviteter kan göra dig.

Det finns boende för alla smaker i Vemdalen. Välj camping om du vill ha den totala upplevelsen av naturen under hela din semester, och en stuga eller lägenhet om du vill ha lite mer komfort. Är du ute efter lyx finns det också hotell med spa i närheten.

Besök vattenfallen

De fem vattenfallen är Fallmoran, Sångbäcksfallet, Fettjeåfallet, Mittåfallet och Rändåfallet. Alla fem fallen nås lätt via familjevänliga vandringar på mellan 80 meter och 4 kilometer från parkeringen.

Att få se och uppleva vattnets urkraft när det kastar sig utför ett stup är en mäktig upplevelse som är väl värd en promenad. Vid flera av fallen finns det raststugor eller vindskydd och i vissa av dem går det också bra att ta sig ett dopp.

Se om det nappar

Fiske är en självklar del av Vemdalens kultur. För att underlätta för alla att prova fiskelyckan har man sett till att röja stigar, bygga eldstäder, vindskydd och bryggor. Många av fiskevattnen ligger dessutom alldeles nära bilvägen, så du kommer inte behöva utstå stora strapatser för att se om det nappar.

All information du behöver har samlats i Fiskeguiden, som är ett häfte som ryms i bakfickan. Den innehåller allt du behöver veta om fisket i drygt 250 fiskevatten i Vemdalsområdet.

Vill du hyra båt finns det möjlighet till det, och det finns också professionella fiskeguider som visar sina bästa ställen om du inte tycker att Fiskeguiden räcker.

Paddla kajak

I Vemdalsområdet rinner Veman som ett glittrande blått band. I Vemdalens by hyr du all utrustning du behöver för ett äventyr på Veman. Du kan även boka hämtning efter avslutad paddling. Det finns allt från dagsturer till flerdagsturer, där den längsta tar dig hela vägen till Sveg.

Veman är ett oreglerat flöde, och det betyder att hur din paddling blir beror på väder och vind. Ibland behöver du bära din kanot eller kajak förbi vissa partier eftersom de är steniga och grunda, medan det på vissa andra partier kan vara strömt och gå undan rejält.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *