Järvsö

Skidåkning i Järvsö

Skidåkning i Järvsö

Järvsöbacken är en av Sveriges största skidåkningsanläggningar och hade över 227 000 besök under 2018. Här hittar du 20 pister och 6 liftar, och 4 rullband för de allra minsta. Backarna är breda och välpreparerade och erbjuder härlig åkning bara tre timmars resväg från Stockholm.

Pisterna har något för alla, gröna barnbackar för nybörjarna upp till svarta pister för de mest avancerade. Det finns även möjligheter till åkning utanför pisterna, och som vanligt gäller eget ansvar för all åkning off pist.

Järvsöbacken fokuserar på barnen, och det märks både i alla aktiviteter som anordnas för de minsta familjemedlemmarna, i backarnas utformning samt inte minst i att man erbjuder gratis skipass för alla barn upp till 6 år. Här finns allt som gör skidsemestern för familjen till en dröm.

Boende

Det finns en mängd olika boenden att välja mellan i Järvsö. Här kan du kampera både i fjällstuga eller på hotell, så välj det som passar dig. Det finns boenden i centrum, naturnära boenden och boenden nära skidåkningen.

Om du letar efter ett familjärt boende så finns det bed & breakfast i Järvsö, om du inte specifikt är ute efter självhushållning i stuga eller lägenhet. Är du stenhårt vandrarhemsfan så finns även den möjligheten i och med Björkbacka vandrarhem.

Bergshotellet i Järvsö erbjuder en upplevelse utöver det mesta. Här bor du på hotell som ligger precis vid foten av backen, och även här har man fokuserat på barnfamiljer. Rummen är stora och erbjuder plats för familjer upp till fem personer. På hotellet finns en yogastudio för den som söker en stunds avslappning efter en dag i backen. Restaurangen serverar lunchbuffé, och à la carte eller trerättersmiddagar på kvällstid.

Skidskola

Järvsöbacken har satsat hårt på skidskola och skidguidning. Det finns en mängd olika varianter på skidskola att välja mellan, allt från den klassiska gruppåkningen till nybörjarintroduktioner, familjeskidskola, bergsguidning och snöparksinstruktioner.

Det stora utbudet av skidskola erbjuder något för alla, och gör Järvsöbacken till ett fantastiskt familjeresmål. På de flesta skidorter är snöparken en favorit hos barn och ungdomar, och att skidskolan då erbjuder lektioner med både teori, praktik och säkerhetsinformation gör att det blir ännu roligare för de intresserade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *