Vemdalen

Alpin skidåkning i Vemdalen

Alpin skidåkning i Vemdalen

Det alpina skidområdet Vemdalen består egentligen av tre olika system – Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Detta ger dig tillgång till 35 liftar och 58 pister med flera olika svårighetsgrader. Med så många nedfarter finns det skidåkning för alla, från nybörjare till avancerade åkare. vemdalen är mycket snösäkert, eftersom det ligger på en hög höjd och har inlandsklimat. Skulle inte naturen stå till tjänst med tillräckligt mycket snö så finns också ett ordentligt snösystem för att säkra skidåkningen för alla besökare. De tre skidområdena har lite olika inriktning, för att passa alla typer av semesterfirare. Vemdalsskalet har en känsla av pittoresk alpby, och här har du tillgång till restauranger och shopping centralt i byn. Björnrike är istället fokuserat på barnens upplevelse, med en SnowPark och åkning i söderläge som ger långa och soliga dagar i backen. I Klövsjö hittar du Vemdalens mest utmanande åkning, kombinerat med familje-anpassade backar. Efter skid-dagens slut kan du här koppla av på spa eller hitta på något i aktivitetshuset som erbjuder bland annat bowling.

Snöpendeln

För att underlätta för skidåkare att byta system så finns Vemdalens lokalbuss Snöpendeln. Den går enligt en fast tidtabell under pisternas dag-öppettider, men inte under kvällsåkningen. För att betala din åktur kan du antingen köpa en enkelbiljett, en dagsbiljett eller ett veckopass. Har du köpt ett 6/8-dagars SkiPass så finns det ett erbjudande på MySkistar som ger dig gratis bussåkning.

Skidskola

Att ta några lektioner i skidskolan hjälper dig att komma igång med åkningen och förbättra din teknik. Skidskola i Vemdalen finns i alla tre områdena, och erbjuder lektioner på alla nivåer så att alla får en chans att förbättra sin teknik och ha roligare i backarna. Det finns både grupplektioner och privatlektioner, så det är bara att välja det som passar dig bäst. Barnskidskolan tar emot barn från 3 års ålder. Skidskolorna i Vemdalen erbuder inte bara alpin åkning, utan vill du bli en bättre längdåkare finns det också kurser att ta del av.

Skiduthyrning

I Vemdalens alla tre skidområden finns det skiduthyrning, med det senaste inom skidutrustning. Skidorna är alltid nyslipade och vallade när du hämtar ut dem, och skulle du behöva byta något, som exempelvis pjäxor, under veckan går det bra. Skiduthyrningen kombineras med en sportshop, så du kan komplettera din egen utrustning vid behov eller shoppingsug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *