Dags för konferens

Konferens i Stockholm

Konferens i Stockholm

Oavsett var i landet du bor och jobbar så är Stockholm nära om du ska ordna en konferens. Det är lätt att ta sig till Stockholm både med tåg och flyg. Med ett hotell i centrala Stockholm har du snart sagt hela staden att välja på. Skulle det ändå inte vara tillräckligt finns även Stockholms skärgård alldeles runt knuten.

Konferenslokal

I och i närheten av Stockholm finns det nästan obegränsat med konferenslokaler. Vilken du ska välja beror självfallet i första hand på hur många deltagare som behöver få plats. Men även temat för konferensen kan spela in i val av lokal.

Det är viktigt att ha funderat igenom vad som behövs för din konferens för att kunna välja lokal. Har du tänkt att konferensen ska spänna över flera dagar? Kommer det vara parallella sessioner eller ska alla göra samma sak hela tiden?

Har några av deltagarna några speciella behov du behöver ta hänsyn till? Exempel är rörelsehinder, synsvårighet eller nedsatt hörsel.

Gör en agenda

Det låter som en fånigt tips, men gör en agenda. När du har skrivit ner vad det är som ska hända är det lättare att se tiden du avsatt till de olika ämnena och övningarna är tillräcklig. Det är också lättare att upptäcka eventuella misstag eller om något du hade tänkt ta upp saknas.

En agenda sätter dessutom deltagarnas förväntningar på vad som ska hända, och gör att de kan planera sitt deltagande och fokus.

Sociala aktiviteter

De sociala aktiviteterna på konferensen är inte de minst viktiga! Nog för att det kan vara bra att arbeta fokuserat med ett givet ämne, men aktiviteterna utanför konferenssalen är det som stärker samhörigheten mellan deltagarna allra mest.

Vill du verkligen satsa på teambuilding kan du boka speciella aktiviteter som har just det syftet. Ofta handlar det om lagaktiviteter som kräver samarbete, eller något slags tävling som till exempel bowling.

Konferensmiddagen får du inte glömma! Den är ett tillfälle för deltagarna att prata ihop sig om vad som hänt under dagen. Det kan också ge tillfälle till att få nya perspektiv på upplevelserna samtidigt som deltagarna slappnar av och känner sig omhändertagna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *